The young Christian Singers 45 jaar!
Het jongerenkoor van de Hildegardiskerk is opgericht in 1972 door pater Cor Dam.

En een jongerenkoor was het! Verfrissend en verrassend!

Zij zongen de destijds immens populaire "Beatles-vieringen"; een koor met niet alleen pianobegeleiding maar ook gitaar, drums en trompet!
Geen Gregoriaanse gezangen, maar liederen op melodie├źn van popsterren!
En hoe enthousiast stond Cor Dam niet voor dat koor? Hij stond bijna te dansen voor het koor.
Het dirigeerstokje werd doorgegeven aan Tom Emmerich, die met net zoveel enthousiasme voor het koor staat, inmiddels ook al tientallen jaren.

Het aantal leden groeide en groeide tot bijna 100 leden in 1998!
De kerken begonnen leeg te lopen, fusies onvermijdelijk, maar the young christian singers bleven zingen tot op de dag van vandaag.
De leden hebben een heel hechte onderlinge band, zingen is belangrijk, bijna het belangrijkste, het allerbelangrijkst is het er voor elkaar zijn.
Binnen het koor is het als in een familie: vreugde en verdriet wisselen elkaar af en altijd vangen we elkaar op met een schouder om op te huilen, een warm woord, een handdruk of een knipoog. Dat maakt ons koor zo mooi.De gemiddelde leeftijd is met de jaren meegegroeid, startten we als jonge tieners nu zijn we gemiddeld zo rond de 60 jaar. We hebben er wel eens over gedacht om onze naam te veranderen, maar we zijn nog steeds jong van hart en zingen met hetzelfde enthousiasme als toen we begonnen.

De viering van 8 oktober 2017 staat in het teken van dit bijzonder fenomeen en u zult liedjes horen uit onze begintijd, maar vast en zeker ook nieuwe liederen!

logo

Op dit moment bestaat het koor uit 50 zingende leden en ongeveer 10 leden die zich als combolid, (technische) ondersteuning of als dirigent met de muziek bezighouden. Hiermee komt het totaal aantal leden op bijna 60.

Deze omvang stelt het koor in staat om een groot repertoire te hebben dat varieert van hedendaagse muziek tot Bach en alles wat er tussen zit.
Zo staan op het programma onder meer werken van Tom Parker, Lee Towers, Benny Nijman en andere hedendaagse componisten en zangers, maar ook meer klassieke werken zoals het Hallelujah uit "The Messiah" van G.F. Händel en de Missa Pontificalis van Don Lorenzo Perosi kunnen door het koor worden vertolkt.

koor

Het grootste deel van ons repertoire bestaat echter uit de meer hedendaagse muziek.
Het koor heeft in het verleden 2 langspeelplaten opgenomen. Bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan in 1997 werd een eerste CD uitgebracht die nog in beperkte mate verkrijgbaar is. Op deze CD is een aantal liederen uit het brede repertoire van het koor te horen. In 2002 is daar een KERST-CD aan toegevoegd.